by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)September 22, 2013 at 3:46pm
ငါး၊ဥ၊ပဲ အမ်ိဳးမ်ိဳး
ဆံပင္မ်ား က်န္းမာ သန္စြမ္း လာေစရန္ ပရိုတိန္းဓါတ္ ၾကြယ္၀ေသာ အစားအစာမ်ား စားေပး ရမည္။ ငါး၊ ၾကက္၊ အသည္းအျမစ္၊ ဥ၊ ခ်ိစ္၊ ဗာဒံသီး၊ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ တို ့ဖူး တို ့ကို စားသံုး ေပးႏိုင္သည္။ ၄င္းတို ့သည္ ပရိုတိန္းဓါတ္ မ်ားၿပီး အဆီဓါတ္ နည္းေသာေၾကာင့္ စိတ္ခ်စြာ စားသံုးႏိုင္သည္။
သံဓါတ္ပါေသာ အစားအစာမ်ား
စြန္ပလြန္သီး၊စပ်စ္သီးေျခာက္၊ ခ်ယ္ရီသီး၊ အစိမ္းရင့္ရင့္ အရြက္ဖားဖား အရြက္မ်ားသည္ သံဓါတ္ ေပါမ်ား ၾကြယ္၀ ေသာ အစားအစာမ်ား ျဖစ္ၾကသည္။ ဗီတာမင္ စီသည္ သံဓါတ္ စုပ္ယူ ႏိုင္မႈ
စြမ္းရည္ကို ျမွင့္တင္ေပးသည္ ျဖစ္ရာ လိေမၼာ္သီး၊ စေတာ္ဗယ္ရီသီး၊ သံပုရာသီး မ်ားသည္ ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းအတြက္ ကာကြယ္ရန္ အားကိုးရမည့္ အစားအစာမ်ား ျဖစ္သည္။
ပဲပင္ေပါက္
ပဲပင္ေပါက္၊ သခြားသီး၊ ငရုတ္ေကာင္းအနီ/အနက္၊ အာလူး စသည္တို ့ကို စားသံုးေပးပါ။ ၄င္း တို ့ကို ေက်ာ္ေလွာ္ ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းထက္ သဘာ၀အတုိင္း စားသံုးျခင္းက အာနိသင္ ပို၍ ျပည့္၀ေစသည္။
ပင္လယ္စာ
ဆံပင္ဓါတ္ အားနည္းေသာ သူမ်ားကို ေလ့လာရာတြင္ ဇင့္ဓါတ္ ခ်ိဳ ့တဲ့ေနေၾကာင္း ေတြ ့ရ သည္။ ဇင့္ဓါတ္ သည္ ဆံႏြယ္ ေျခရင္းရွိ တြင္းမ်ားႏွင့္ ကပ္ညိေနရန္ စီမံသည္။ ဇင့္ဓါတ္ အား နည္းပါက ဆံပင္မ်ား ကၽြတ္ျခင္းကို ျဖစ္ေပၚေစသည္။ ဇင့္ဓါတ္ မ်ားစြာပါေသာ အမဲသား၊ ပုဇြန္၊ အခြံမာသီး၊ ကႏုကမာ၊ ၾကက္၊ ဘဲ စသည့္ ေရေမြး တိရစာၦန္မ်ား စားသံုးႏို္င္သည္။
အာလူး
အာလူးကို ဖုတ္စား ျပဳတ္စားပါ။ ေက်ာ္မစားပါႏွင့္။ အားလူေၾကာ္၊ ဘာဂါတို ့သည္ ဆံပင္ တအား ကၽြတ္ေစေသာ အစားအစာမ်ား ျဖစ္သည္။ အေအး၊ အစပ္တို ့သည္လည္း ဆံပင္ ကၽြတ္ေစေသာ အစားအစာမ်ား ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ဆင္ျခင္ စားသံုးပါ။
ဆံပင္ ကၽြတ္ျခင္းကို အားေပး အားေျမွာက္ ျပဳေနေသာ အစားအစာမ်ားကို စားခ်င္ေသာ အာသီသေလး တစ္ခုထဲ ျဖင့္ မစားလိုက္ပါႏွင့္။ မိမိ ေန ့စဥ္ စားသံုးေနေသာ အစားအေသာက္ မ်ားထဲတြင္ ပရိုတိန္း၊ သံဓါတ္၊ ဇင့္ဓါတ္တို ့ပါ၀င္ေနရင္ ဆံေကသာ အတြက္ စိတ္ခ်ရၿပီ။
credit to >>ေမြးေန႔ဆုမြန္
ငါး၊ဥ၊ပဲ အမ်ိဳးမ်ိဳး
ဆံပင္မ်ား က်န္းမာ သန္စြမ္း လာေစရန္ ပရိုတိန္းဓါတ္ ၾကြယ္၀ေသာ အစားအစာမ်ား စားေပး ရမည္။ ငါး၊ ၾကက္၊ အသည္းအျမစ္၊ ဥ၊ ခ်ိစ္၊ ဗာဒံသီး၊ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ တို ့ဖူး တို ့ကို စားသံုး ေပးႏိုင္သည္။ ၄င္းတို ့သည္ ပရိုတိန္းဓါတ္ မ်ားၿပီး အဆီဓါတ္ နည္းေသာေၾကာင့္ စိတ္ခ်စြာ စားသံုးႏိုင္သည္။
သံဓါတ္ပါေသာ အစားအစာမ်ား
စြန္ပလြန္သီး၊စပ်စ္သီးေျခာက္၊ ခ်ယ္ရီသီး၊ အစိမ္းရင့္ရင့္ အရြက္ဖားဖား အရြက္မ်ားသည္ သံဓါတ္ ေပါမ်ား ၾကြယ္၀ ေသာ အစားအစာမ်ား ျဖစ္ၾကသည္။ ဗီတာမင္ စီသည္ သံဓါတ္ စုပ္ယူ ႏိုင္မႈ
စြမ္းရည္ကို ျမွင့္တင္ေပးသည္ ျဖစ္ရာ လိေမၼာ္သီး၊ စေတာ္ဗယ္ရီသီး၊ သံပုရာသီး မ်ားသည္ ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းအတြက္ ကာကြယ္ရန္ အားကိုးရမည့္ အစားအစာမ်ား ျဖစ္သည္။
ပဲပင္ေပါက္
ပဲပင္ေပါက္၊ သခြားသီး၊ ငရုတ္ေကာင္းအနီ/အနက္၊ အာလူး စသည္တို ့ကို စားသံုးေပးပါ။ ၄င္း တို ့ကို ေက်ာ္ေလွာ္ ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းထက္ သဘာ၀အတုိင္း စားသံုးျခင္းက အာနိသင္ ပို၍ ျပည့္၀ေစသည္။
ပင္လယ္စာ
ဆံပင္ဓါတ္ အားနည္းေသာ သူမ်ားကို ေလ့လာရာတြင္ ဇင့္ဓါတ္ ခ်ိဳ ့တဲ့ေနေၾကာင္း ေတြ ့ရ သည္။ ဇင့္ဓါတ္ သည္ ဆံႏြယ္ ေျခရင္းရွိ တြင္းမ်ားႏွင့္ ကပ္ညိေနရန္ စီမံသည္။ ဇင့္ဓါတ္ အား နည္းပါက ဆံပင္မ်ား ကၽြတ္ျခင္းကို ျဖစ္ေပၚေစသည္။ ဇင့္ဓါတ္ မ်ားစြာပါေသာ အမဲသား၊ ပုဇြန္၊ အခြံမာသီး၊ ကႏုကမာ၊ ၾကက္၊ ဘဲ စသည့္ ေရေမြး တိရစာၦန္မ်ား စားသံုးႏို္င္သည္။
အာလူး
အာလူးကို ဖုတ္စား ျပဳတ္စားပါ။ ေက်ာ္မစားပါႏွင့္။ အားလူေၾကာ္၊ ဘာဂါတို ့သည္ ဆံပင္ တအား ကၽြတ္ေစေသာ အစားအစာမ်ား ျဖစ္သည္။ အေအး၊ အစပ္တို ့သည္လည္း ဆံပင္ ကၽြတ္ေစေသာ အစားအစာမ်ား ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ဆင္ျခင္ စားသံုးပါ။
ဆံပင္ ကၽြတ္ျခင္းကို အားေပး အားေျမွာက္ ျပဳေနေသာ အစားအစာမ်ားကို စားခ်င္ေသာ အာသီသေလး တစ္ခုထဲ ျဖင့္ မစားလိုက္ပါႏွင့္။ မိမိ ေန ့စဥ္ စားသံုးေနေသာ အစားအေသာက္ မ်ားထဲတြင္ ပရိုတိန္း၊ သံဓါတ္၊ ဇင့္ဓါတ္တို ့ပါ၀င္ေနရင္ ဆံေကသာ အတြက္ စိတ္ခ်ရၿပီ။
credit to >>ေမြးေန႔ဆုမြန္
No comments:
Post a Comment