က်န္းမာေရး ဗဟုသုတ စုစည္းမူ႕မ်ား

http://natureenergycares.blogspot.com/

Friday, 13 September 2013

မ်က္ႏွာအေရျပားကို တင္းရင္းေစေသာ အသီးအရြက္မ်ား

by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)September 14, 2013 at 4:48am

မ်က္ႏွာအေရျပားကို တင္းရင္းေစေသာ အသီးအရြက္မ်ား မွာ........

(၁)ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္

ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္တြင္ 'လူတိန္း' ေခၚ အင္တီေအာက္စီဒင့္အသား အေရစိုျပည္မႈ၊ အေရျပားဆန္႔က်ံဳ႕ သတိၲကိုလည္း ကူညီမႈေပးၿပီး ပါးေရ တြန္႔ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသနျပဳခ်က္အရ သိရသည္။ Free radical ေၾကာင့္ျဖစ္ေပၚေသာ အသားအေရကို Lipid Level တိုး ေစျခင္းျဖင့္ ကာကြယ္ေပးသည္။ မ်က္လံုးေအာက္ရွိ မ်က္ကြင္းညိဳျခင္း ကို ဗီတာမင္ K, C အားျဖင့္ ေလွ်ာ့ခ် ေပးသည္။

(၂)ကမာေကာင္

ဗီတာမင္ B12 သို႔မဟုတ္ သံ ဓာတ္ ခ်ိဳ႕တဲ့မႈေၾကာင့္ အနီးမီးယား ေရာဂါျဖစ္ ေစတတ္ၿပီး အသားအေရ ျဖဴဖတ္ျဖဴ ေရာ္ျဖစ္ျခင္း၊ မ်က္ကြင္းညိဳ ျခင္းမ်ားအတြက္ မရွိမျဖစ္လိုအပ္ ေသာ အာဟာရကို ေပးစြမ္းႏိုင္သည္။ ခံုး ေကာင္၊ ေယာက္သြားမ်ားကိုလည္း အလားတူစားသံုးေပးႏိုင္သည္။

(၃)ၾကက္သြန္ျဖဴ

ေသြးသန္႔ေစရန္ ကိုယ္ခံအား တက္ေစရန္ ဘက္တီး ရီးယားမ်ားကို တိုက္ထုတ္ရန္အတြက္ ထိေရာက္ ေသာ သဘာဝစား ေသာက္ကုန္တစ္ခု ျဖစ္သည္။ ဝက္ၿခံကို သဘာဝအားျဖင့္ ထိေရာက္မႈ ရွိစြာႏွင့္ကုန္က်စရိတ္သက္သာစြာျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။ ဝက္ၿခံ ႀကီးထြားၿပီး ေရာင္ရမ္းျခင္းမ်ား မျဖစ္ေစရန္ ၾကက္သြန္စိမ္းကို စား ျခင္းျဖင့္ ႀကိဳတင္ကာကြယ္မႈ ေပးႏိုင္ သည္။

(၄) ေထာပတ္သီး

Collagen ထုတ္လုပ္မႈကို တိုးပြား ေစၿပီး အေရးအေၾကာင္းမ်ားကို ကာ ကြယ္ေပးသည္။ ဗီတာမင္ E ျမင့္မားစြာ ပါဝင္မႈေၾကာင့္ အသား အေရကို ေပ်ာ့ေျပာင္းေစၿပီး အရြယ္ မတိုင္မီ အိုမင္းျခင္းကို ကာကြယ္ ေပးသည္။ ေထာပတ္သီးတြင္ အိုမီဂါ ၃ အက္ဆစ္ပါဝင္သျဖင့္ အေရျပား၏ အတြင္းပိုင္းအထိ အစိုဓာတ္ကို ရရွိေစသည္။ ဝက္ၿခံကိုလည္းေကာင္း၊ ၾကမ္းေထာ္သည့္အနီပိန္႕မ်ား ထြက္ သည့္ေရာဂါကိုလည္းေကာင္း ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္သည္။

(၅)ငွက္ေပ်ာသီး

မ်က္ႏွာေဖာင္းပြျခင္း၊ မ်က္လံုး အိမ္တြဲျခင္းတို႔အတြက္ ထိေရာက္ေစ သည္။ ေရဓာတ္ထိန္းသိမ္းထားမႈ ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္မွ ဆိုဒီယမ္ႏွင့္ပို တက္စီယမ္ကို ညီေအာင္ ျပန္ညႇိ ေပးသည္။ ပိုတက္စီယမ္ႄကြယ္ဝ သည့္ငွက္ေပ်ာသီးကို စားေပးျခင္း ျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္မွ ေရဓာတ္ႏွင့္ဆား ဓာတ္အနည္းအမ်ားကို ညႇိေပး သည္။ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ သေဘၤာ၊ ဖရဲ စသည္တို႔သည္လည္း ပိုတက္စီယမ္ ႄကြယ္ဝေသာအသီးမ်ားျဖစ္ၿပီး မ်က္ ႏွာ၏အသားအေရကို ေခ်ာေမြ႕ေစ ၿပီး ႏုပ်ိဳေစသည္။

ေဒါန
credit to>>>Health Updates JournalVol.2, No.35

No comments:

Post a Comment