by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)December 26, 2013 at 10:33pm
ခႏၶာကိုယ္အတြက္ Lotion အစား အသီးအရြက္ဆီမ်ားကိုလည္း အသံုးျပဳႏုိင္သည္။ အသားေျခာက္ျခင္း၊ အသားမာတက္ျခင္းမ်ားအတြက္ ပိုးသတ္ေဆးကင္းစြာ အသံုးျပဳႏုိုင္သည္။
(၁)စပ်စ္ေစ့အဆီ မ်က္လံုးတစ္၀ုိက္၊လည္တုိင္တို႔အတြက္ အေရးအေၾကာင္းမ်ား ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သျဖင့္ အသားကို လင္းလက္ေစသည္။
(၂)သံလြင္ဆီ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္ၿပီး ေနေရာင္ေၾကာင့္ အသားအေရပ်က္စီးမႈကို ျဖစ္ေစေသာ Free redical ကို တိုက္ထုတ္ေပးသည္။
(၃) ေနၾကာဆီ သံလြင္ဆီေလာက္ေကာင္းၿပီး သံလြင္ဆီထက္ ေစ်းသက္သာသည္။ ဟင္းခ်က္ဆီအျဖစ္လည္း အသံုးျပဳႏိုင္သည္။ အလြန္ေကာင္းေသာ အစုိဓာတ္ျဖည့္ဆီျဖစ္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ အသားအေရအတြင္းသုိ႔ လြယ္ကူျမန္စြာစိမ့္၀င္သည္။ အျခား ခ်က္ျပဳတ္ဆီမ်ားကဲ့သုိ႔ ေစးကပ္မႈမရွိေသာေၾကာင့္ ႏွိပ္နယ္ရာတြင္ အသံုးျပဳႏုိင္သည္။
(၄)တည္ေစ့ဆီ အျခားဆီမ်ားထက္ သြက္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ထဲသုိ႔ လြယ္ကူစြာစိမ့္၀င္သည္။ အလုပ္မ်ားေသာနံနက္မ်ားတြင္ အစုိဓာတ္ထိန္းဆီအျဖစ္ လိမ္းႏိုင္သည္။ ဗီတာမင္ A,E,C အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္တို႔က အေရျပားရွိ ေနေလာင္ပ်က္စီးမႈမ်ား၊ အရြယ္ အုိမင္းမႈလကၡဏာမ်ားကို ကာကြယ္ေပးသည္။
HT
photo copy from google search
credit to>>Health Updates Journal No. 97
ခႏၶာကိုယ္အတြက္ Lotion အစား အသီးအရြက္ဆီမ်ားကိုလည္း အသံုးျပဳႏုိင္သည္။ အသားေျခာက္ျခင္း၊ အသားမာတက္ျခင္းမ်ားအတြက္ ပိုးသတ္ေဆးကင္းစြာ အသံုးျပဳႏုိုင္သည္။
(၁)စပ်စ္ေစ့အဆီ မ်က္လံုးတစ္၀ုိက္၊လည္တုိင္တို႔အတြက္ အေရးအေၾကာင္းမ်ား ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သျဖင့္ အသားကို လင္းလက္ေစသည္။
(၂)သံလြင္ဆီ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္ၿပီး ေနေရာင္ေၾကာင့္ အသားအေရပ်က္စီးမႈကို ျဖစ္ေစေသာ Free redical ကို တိုက္ထုတ္ေပးသည္။
(၃) ေနၾကာဆီ သံလြင္ဆီေလာက္ေကာင္းၿပီး သံလြင္ဆီထက္ ေစ်းသက္သာသည္။ ဟင္းခ်က္ဆီအျဖစ္လည္း အသံုးျပဳႏိုင္သည္။ အလြန္ေကာင္းေသာ အစုိဓာတ္ျဖည့္ဆီျဖစ္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ အသားအေရအတြင္းသုိ႔ လြယ္ကူျမန္စြာစိမ့္၀င္သည္။ အျခား ခ်က္ျပဳတ္ဆီမ်ားကဲ့သုိ႔ ေစးကပ္မႈမရွိေသာေၾကာင့္ ႏွိပ္နယ္ရာတြင္ အသံုးျပဳႏုိင္သည္။
(၄)တည္ေစ့ဆီ အျခားဆီမ်ားထက္ သြက္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ထဲသုိ႔ လြယ္ကူစြာစိမ့္၀င္သည္။ အလုပ္မ်ားေသာနံနက္မ်ားတြင္ အစုိဓာတ္ထိန္းဆီအျဖစ္ လိမ္းႏိုင္သည္။ ဗီတာမင္ A,E,C အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္တို႔က အေရျပားရွိ ေနေလာင္ပ်က္စီးမႈမ်ား၊ အရြယ္ အုိမင္းမႈလကၡဏာမ်ားကို ကာကြယ္ေပးသည္။
HT
photo copy from google search
credit to>>Health Updates Journal No. 97
No comments:
Post a Comment