by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)January 6, 2014 at 1:26am
လိေမၼာ္သီး၊ စပ်စ္သီး၊ ဘလူးဘယ္ရယ္၊ ပန္းသီး၊ သေဘၤာသီး၊ ဖရဲသီး အစရွိသျဖင့္ သဘာဝ သစ္သီးဝလံမ်ားကို မ်ားမ်ား စားသံုး ျခင္းက ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါ အမ်ိဳးအစား ၂ ကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
ဆီးခ်ိဳအမ်ိဳးအစား ၂ ဆုိတာ အျဖစ္အမ်ားဆံုး ဆီးခ်ိဳအမ်ဳိးအစား ျဖစ္ျပီး ေသြးထဲမွာ သၾကားဓာတ္တိုးလို႔ အင္ဆူလင္ ဓာတ္ မတိုးေတာ့တဲ့ ေရာဂါေဝဒနာမ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ယင္း ေရာဂါ အတြက္ သဘာဝ သစ္သီး ဝလံေတြကို စားသံုးျခင္းက ေပ်ာက္ကင္း၊ သက္သာ ေစပါတယ္။
သုိ႔ေပမယ့္ ယင္း သစ္သီးဝလံမ်ားကို ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ ျပဳ လုပ္ ေသာက္သံုး ျခင္းက ဆီးခ်ဳိ အမ်ိဳးအစား ၂ ကို ပိုမို ျဖစ္ထြန္း ေစတယ္ လို႔ ဆုိပါတယ္။ ေဖ်ာ္ရည္မွာ သဘာဝေဖ်ာ္ရည္မဟုတ္ပဲ သၾကားထည့္ျခင္း၊ ႏို႔ဆီ ထည့္ျခင္း၊ ႏြားႏို႔ထည့္ျခင္း အစရွိတဲ့ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ မ်ားေၾကာင့္ သဘာဝ အတိုင္း မဟုတ္ေတာ့ပဲ သၾကားဓာတ္ ပိုမို ၾကြယ္ဝ လာမွုေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳ -၂ ကိုေတာင္ ပိုမိုလို႔ ျဖစ္ထြန္း ေစပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ သစ္သီးဝလံကို မျဖစ္မေန စားသံုးမယ္၊ ေသာက္သံုးမယ္ဆုိရင္ သဘာဝ အေလ်ာက္ သာ သန္႔စင္ျပီး စားသံုးသင့္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။.
Aung Kham
Ref: medic-facts
credit to >>International news for myanmar
လိေမၼာ္သီး၊ စပ်စ္သီး၊ ဘလူးဘယ္ရယ္၊ ပန္းသီး၊ သေဘၤာသီး၊ ဖရဲသီး အစရွိသျဖင့္ သဘာဝ သစ္သီးဝလံမ်ားကို မ်ားမ်ား စားသံုး ျခင္းက ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါ အမ်ိဳးအစား ၂ ကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
ဆီးခ်ိဳအမ်ိဳးအစား ၂ ဆုိတာ အျဖစ္အမ်ားဆံုး ဆီးခ်ိဳအမ်ဳိးအစား ျဖစ္ျပီး ေသြးထဲမွာ သၾကားဓာတ္တိုးလို႔ အင္ဆူလင္ ဓာတ္ မတိုးေတာ့တဲ့ ေရာဂါေဝဒနာမ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ယင္း ေရာဂါ အတြက္ သဘာဝ သစ္သီး ဝလံေတြကို စားသံုးျခင္းက ေပ်ာက္ကင္း၊ သက္သာ ေစပါတယ္။
သုိ႔ေပမယ့္ ယင္း သစ္သီးဝလံမ်ားကို ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ ျပဳ လုပ္ ေသာက္သံုး ျခင္းက ဆီးခ်ဳိ အမ်ိဳးအစား ၂ ကို ပိုမို ျဖစ္ထြန္း ေစတယ္ လို႔ ဆုိပါတယ္။ ေဖ်ာ္ရည္မွာ သဘာဝေဖ်ာ္ရည္မဟုတ္ပဲ သၾကားထည့္ျခင္း၊ ႏို႔ဆီ ထည့္ျခင္း၊ ႏြားႏို႔ထည့္ျခင္း အစရွိတဲ့ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ မ်ားေၾကာင့္ သဘာဝ အတိုင္း မဟုတ္ေတာ့ပဲ သၾကားဓာတ္ ပိုမို ၾကြယ္ဝ လာမွုေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳ -၂ ကိုေတာင္ ပိုမိုလို႔ ျဖစ္ထြန္း ေစပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ သစ္သီးဝလံကို မျဖစ္မေန စားသံုးမယ္၊ ေသာက္သံုးမယ္ဆုိရင္ သဘာဝ အေလ်ာက္ သာ သန္႔စင္ျပီး စားသံုးသင့္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။.
Aung Kham
Ref: medic-facts
credit to >>International news for myanmar
No comments:
Post a Comment