by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)October 8, 2013 at 6:07pm
(၁)ကီ၀ီသီး
အေမႊးႏုကေလးမ်ား ႏွင့္ ကီ၀ီသီးတြင္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ျမင့္မားစြာပါ၀င္ၿပီး အစာအဆိပ္ ျဖစ္တတ္ေသာ Staphylococcus ႏွင့္ E-coli စသည့္ေရာဂါပိုးမႊားမ်ား ကို တိုက္ထုတ္ႏုိင္သည္။
(၂) နာနတ္သီး
ယင္း၏အခြံတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ဗီတာမင္ C တို႔ပါ၀င္ ၿပီး ယင္းရွိ broinelain အင္ဇုိင္းသည္ အစာေခ်ဖ်က္မႈအတြက္ ေကာင္းမြန္သည္။ နာနတ္သီးတြင္ မာေၾကာေသာအျပင္ပန္းရွိေသာ္ လည္း အခြံေအာက္အတြင္းသားက ႏူးညံ့သည္။ စားသံုးပံု -အူတိုင္ကို ညႇစ္ၿပီး အဖတ္မ်ားျဖစ္ေအာင္ လုပ္၍ေဖ်ာ္ရည္တြင္ ထည့္ၿပီးစားပါ။ က်န္ေနေသာအဖတ္မ်ားကို စြတ္ျပဳတ္၊အ သားဟင္းျပဳတ္တို႔ႏွင့္ေရာစားပါက ဖုိင္ဘာဓာတ္ကို ရရွိေစသည္။
(၃)ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာခြံတြင္ Lutein အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ပါ၀င္ ၿပီး မ်က္လံုး၏ဆဲလ္မ်ားကို ခရမ္းလြန္ေရာင္ျခည္ျပင္းထန္စြာ က်ေရာက္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။ စားသံုးပံု -အခြံကို (၁၀)မိနစ္ျပဳတ္ပါ ။ ယင္း၏အရည္ သုိ႔မဟုတ္ ေဖ်ာ္ရည္တြင္ ေရာ၍ ေသာက္ပါ။
(၄)အာလူး
အာလူးအခြံတြင္ ဖုိင္ ဘာ၊ပိုတက္စီယမ္၊ သံဓာတ္၊ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္ႏွင့္ဗီတာမင္စီတို႔ပါ၀င္သည္။ အာလူးအခြံတြင္ လိေမၼာ္သီးထက္ပို၍ ဗီတာမင္စီပါ၀င္သည္။ အေအးမိျခင္းကို အကာအကြယ္ေပးသည္။ စားသံုးပံု – အာလူးကို အခြံမခြာဘဲ ျပဳတ္ၿပီး ေခ်ပါ။ သို႔မဟုတ္ လွီးပါ ။ သံလြင္ဆီထည့္၍ မီးဖုတ္စားပါ။
(၅)ေရွာက္သီး
အခြံတြင္ Super-Flavonoid ေခၚ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ၿပီး HDL Level ကို နိမ့္မသြား ေစဘဲ LDL ကိုလက္စထရာကိုသာ ေလ်ာ့ေစသည္။ အရည္ထက္ အဆ(၂၀)ပို၍ အစြမ္းထက္သည္။ စားသံုးပံု -ေဖ်ာ္ရည္ထဲတြင္ ညႇစ္ၿပီးသားအခြံကိုပါ ထည့္၍ ေသာက္ပါ။
ေဒါန
credit to >>Health Updates Journal No. 86
(၁)ကီ၀ီသီး
အေမႊးႏုကေလးမ်ား ႏွင့္ ကီ၀ီသီးတြင္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ျမင့္မားစြာပါ၀င္ၿပီး အစာအဆိပ္ ျဖစ္တတ္ေသာ Staphylococcus ႏွင့္ E-coli စသည့္ေရာဂါပိုးမႊားမ်ား ကို တိုက္ထုတ္ႏုိင္သည္။
(၂) နာနတ္သီး
ယင္း၏အခြံတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ဗီတာမင္ C တို႔ပါ၀င္ ၿပီး ယင္းရွိ broinelain အင္ဇုိင္းသည္ အစာေခ်ဖ်က္မႈအတြက္ ေကာင္းမြန္သည္။ နာနတ္သီးတြင္ မာေၾကာေသာအျပင္ပန္းရွိေသာ္ လည္း အခြံေအာက္အတြင္းသားက ႏူးညံ့သည္။ စားသံုးပံု -အူတိုင္ကို ညႇစ္ၿပီး အဖတ္မ်ားျဖစ္ေအာင္ လုပ္၍ေဖ်ာ္ရည္တြင္ ထည့္ၿပီးစားပါ။ က်န္ေနေသာအဖတ္မ်ားကို စြတ္ျပဳတ္၊အ သားဟင္းျပဳတ္တို႔ႏွင့္ေရာစားပါက ဖုိင္ဘာဓာတ္ကို ရရွိေစသည္။
(၃)ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာခြံတြင္ Lutein အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ပါ၀င္ ၿပီး မ်က္လံုး၏ဆဲလ္မ်ားကို ခရမ္းလြန္ေရာင္ျခည္ျပင္းထန္စြာ က်ေရာက္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးသည္။ စားသံုးပံု -အခြံကို (၁၀)မိနစ္ျပဳတ္ပါ ။ ယင္း၏အရည္ သုိ႔မဟုတ္ ေဖ်ာ္ရည္တြင္ ေရာ၍ ေသာက္ပါ။
(၄)အာလူး
အာလူးအခြံတြင္ ဖုိင္ ဘာ၊ပိုတက္စီယမ္၊ သံဓာတ္၊ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္ႏွင့္ဗီတာမင္စီတို႔ပါ၀င္သည္။ အာလူးအခြံတြင္ လိေမၼာ္သီးထက္ပို၍ ဗီတာမင္စီပါ၀င္သည္။ အေအးမိျခင္းကို အကာအကြယ္ေပးသည္။ စားသံုးပံု – အာလူးကို အခြံမခြာဘဲ ျပဳတ္ၿပီး ေခ်ပါ။ သို႔မဟုတ္ လွီးပါ ။ သံလြင္ဆီထည့္၍ မီးဖုတ္စားပါ။
(၅)ေရွာက္သီး
အခြံတြင္ Super-Flavonoid ေခၚ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ၿပီး HDL Level ကို နိမ့္မသြား ေစဘဲ LDL ကိုလက္စထရာကိုသာ ေလ်ာ့ေစသည္။ အရည္ထက္ အဆ(၂၀)ပို၍ အစြမ္းထက္သည္။ စားသံုးပံု -ေဖ်ာ္ရည္ထဲတြင္ ညႇစ္ၿပီးသားအခြံကိုပါ ထည့္၍ ေသာက္ပါ။
ေဒါန
credit to >>Health Updates Journal No. 86
No comments:
Post a Comment