က်န္းမာေရး ဗဟုသုတ စုစည္းမူ႕မ်ား

http://natureenergycares.blogspot.com/

Saturday 15 December 2012

ႏွလံုးက်န္းမာျပီး သက္ရွည္က်န္းမာေစမည့္ နည္းမ်ား

 by ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္) on Saturday, December 15, 2012 at 12:33pm


သင့္ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ ေအာက္ပါနည္းလမ္း ငါးသြယ္ကို လိုက္နာတဲ့အခါ သင့္မွာ အခုထက္ပိုၿပီး ႏုပ်ဳိကာ သက္ရွည္က်န္းမာေစမယ့္ အပိုေဆာင္း အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကိုပါ ရရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။


(၁) ဗီတာမင္စီႏွင့္ ဗီတာမင္အီးေပါင္းစပ္မွီဝဲပါ

ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဗီတာမင္အီးကို သီးျခားစီခြဲၿပီး မွီဝဲရင္လည္း သူ႔တို႔မွာ အာနိသင္ အသီးသီး ရွိပါတယ္။ ဗီတာမင္စီကိုမွီဝဲရင္ ေရာဂါနဲ႔ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တဲ့ အေျခအေနေတြကို တြန္းလွန္ေပးၿပီး ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို သန္စြမ္းေစပါတယ္။ ဗီတာမင္အီးက အဆီမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ျဖစ္ၿပီး မေကာင္းတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြရဲ႕ က်ဴးေက်ာ္မႈကို တြန္းလွန္ေပးပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အစြမ္းမရွိရင္ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြက ခႏၶာကိုယ္ကို ထိခိုက္မႈျဖစ္ေစၿပီး ေရာဂါအဆင့္အထိ ျဖစ္လာႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ဗီတာမင္အီးကို ေပါင္းစပ္မွီဝဲလိုက္ရင္ ပိုမိုေကာင္းမြန္တဲ့ အလုပ္ကို လုပ္လာပါလိမ့္မယ္။ ဗီတာမင္စီက ဆဲလ္ေတြရဲ႕ အရည္အစိတ္အပိုင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး ဗီတာမင္အီးက အဆီအစိတ္အပိုင္းကို အကာအကြယ္ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဒီဗီတာမင္ ႏွစ္မ်ဳိးကို ေပါင္းစပ္မွီဝဲတဲ့အတြက္ ကင္ဆာ မျဖစ္ေအာင္ တြန္းလွန္ကာ ဆဲလ္နဲ႔ ေသြးေၾကာထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ နည္းနဲ႔ခႏၶာကိုယ္ကို ပုိမုိ က်န္းမာသက္ရွည္ေစတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

Tip!

ဗီတာမင္ စီနဲ႔ အီးကို ေပါင္းစပ္ မွီဝဲေပးတာေၾကာင့္ လူ႔သက္တမ္းကို တစ္ႏွစ္ထပ္တိုးလာေစတယ္လို႔ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ခန္႔မွန္းထားပါတယ္။

(၂) ပိုေသးေသာ ထမင္းပန္းကန္ကိုသံုးၿပီး အတိုင္းအတာ ေလွ်ာ့စားပါ

ျပင္သစ္ အစားအေသာက္ေတြမွာ အဆီပါဝင္မႈ ျမင့္မားရင္ေတာင္မွ အဝလြန္တဲ့ႏႈန္းဟာ အေမရိကန္မွာထက္ သံုးပံုႏွစ္ပံုခန္႔ ေလ်ာ့နည္းေနပါတယ္။ ေလ့လာမႈအသစ္အရ အေမရိကန္လူမ်ဳိးေတြက ပန္းကန္ျပား အရြယ္အစား ၁၁ လက္မ၊ ၁၃ လက္မခန္႔ကို ကိုင္ၿပီး စားေနခ်ိန္မွာ ျပင္သစ္လူမ်ဳိးေတြက ၉ လက္မအရြယ္ရွိ ပန္းကန္ျပားနဲ႔ စားေလ့ရွိတာေၾကာင့္ ျဖစ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ သင့္ပန္းကန္ထဲက အစာကို ေလွ်ာ့ၿပီး စားေပးႏိုင္သလို ပိုေသးတဲ့ ပန္းကန္ကိုသံုးၿပီး ေလွ်ာ့စားတာမ်ဳိး လုပ္ရင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ရလဒ္အေနနဲ႔ အစာကို ပိုေလ်ာ့စားျဖစ္ကာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တက္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းၿပီး ပိုမို က်န္းမာလာပါလိမ့္မယ္။

Tip!

ပိုေသးတဲ့ ထမင္းပန္းကန္ျပားကို သံုးၿပီး အစာေလွ်ာ့စားတာေၾကာင့္ သင့္ဘဝသက္တမ္းကို သံုးႏွစ္ ပိုတိုးေစတယ္လို႔ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ခန္႔မွန္းထားပါတယ္။

(၃) မၾကာခဏ အူလႈိက္သည္းလႈိက္ ရယ္ေမာပါ

ရယ္ေမာတာေၾကာင့္ စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး လူတစ္ေယာက္ရဲ႕ ပူပင္ေသာက မွန္သမွ်ကို တစ္ခဏအတြင္း ေမ့သြားေစမယ့္ “စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းေစတဲ့ ေဟာ္မုန္း” ေတြကို ထြက္ရွိလာေစပါတယ္။ စိတ္တည္ၿငိမ္ေနတဲ့ အေျခအေနမွာ သင့္အေနနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းသလို ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္လည္း ေကာင္းမြန္ေနကာ တျခားေရာဂါေတြ အထူးသျဖင့္ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခလည္း ေလ်ာ့က်ေနပါတယ္။

Tip!

အူလႈိက္သည္းလႈိက္ ရယ္ေမာတဲ့ လူေတြဟာ စိတ္ဖိစီးမႈ ေလ်ာ့က်တာေၾကာင့္ ဘဝသက္တမ္းကို ရွစ္ႏွစ္ခန္႔ တိုးေစႏိုင္တယ္လို႔ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ခန္႔မွန္းထားပါတယ္။

(၄) ဖေလဗိုးႏြိဳက္ပါေသာ အစာကိုမ်ားမ်ား စားပါ

ဗီတာမင္စီ၊ အီးတို႔လို ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္ဟာ အပင္ထြက္အစားအစာေတြမွာ ေတြ႕ရတဲ့ ဓာတ္ျဖစ္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ ဖေလးဗိုးႏြိဳက္ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတဲ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီးနဲ႔ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္တို႔ကို စားေသာက္ေပးရင္ ရင္သားနဲ႔ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ က်န္းမာေရး အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ေစဖို႔အတြက္ တစ္ေန႔မွာ ဖေလဗိုးႏြိဳက္ ၃၁ မီလီဂရမ္ မွီဝဲပါ။

Tip!

ဖေလဗိုးႏြိဳက္ပါဝင္တဲ့ အစာကို ပံုမွန္စားေပးတာေၾကာင့္ ဘဝ သက္တမ္းကို  သံုးႏွစ္ခန္႔ ပိုတိုးေစႏိုင္တယ္လို႔ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ခန္႔မွန္းထားပါတယ္။

(၅) နံနက္ခင္းတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ကို မ်ားမ်ား မွီဝဲပါ

ေန႔စဥ္ အမွ်င္ဓာတ္၂၅ ဂရမ္ မွီဝဲေပးရင္ သင့္ကို သံုးႏွစ္ခန္႔ ပိုအရြယ္တင္ေစၿပီး သင့္ကိုယ္တြင္း လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကိုလည္း ပိုမို ေကာင္းမြန္ေစတယ္လို႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ပါတဲ့ အစာကိုမ်ားမ်ား စားတာေၾကာင့္ ပံုမွန္ ဝမ္းသြားေစၿပီး အဆိပ္သင့္ႏိုင္ေျခနည္းကာ တစ္ကိုယ္လံုး ေပါ့ပါးသြက္လက္ေနပါလိမ့္မယ္။ နံနက္ခင္းအခ်ိန္မွာ အမွ်င္ဓာတ္စားရင္ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ျမင့္တက္မႈ မရွိေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး ၾကာၾကာ ဗိုက္ျပည့္ေစတာေၾကာင့္ ေန႔လယ္စာ မစားခင္အခ်ိန္အထိ တျခားသေရစာေတြကို စားခ်င္စိတ္ ေလ်ာ့နည္းေနပါလိမ့္မယ္။

Tip!

အမွ်င္ဓာတ္ပါတဲ့ အစာေတြကို ပံုမွန္ထည့္စားတာေၾကာင့္ ဘဝသက္တမ္းကို ေျခာက္လ တိုးေစႏိုင္တယ္လို႔ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ခန္႔မွန္းထားပါတယ္။

ဇြန္ခိုင္ဦး (ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
Ref:Good Health
Source: http://www.yatanarpon.com.mm/cp/goodhealth/article-64935

No comments:

Post a Comment