by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)February 9, 2014 at 7:16am
ပဲနီေလးဟာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္နဲ႔ ေပါင္းစပ္ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္တို႔ ေရာထားတဲ့ အျပစ္ကင္းစင္တဲ့ အစားအေသာက္ ျဖစ္ပါတယ္။ ပဲနီေလးက ျမန္ျမန္ က်က္လြယ္တာေၾကာင့္ ဟင္းခ်ဳိ၊ စြပ္ျပဳတ္နဲ႔ အသုပ္အျဖစ္ ျပဳလုပ္ စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။
ပဲနီေလးရဲ႕ က်န္းမာေရး အာနိသင္ကေတာ့ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပး ႏိုင္ပါတယ္။ ပဲနီေလး ခ်က္ၿပီးသား တစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ အမွ်င္ဓာတ္ ၁၆ ဂရမ္ ပါဝင္ပါတယ္။
ပဲနီေလးမွာ ပါဝင္တဲ့ ေပ်ာ္ဝင္အမွ်င္ဓာတ္ဟာ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ပဲနီေလးမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဗိုက္ျပည့္ေစကာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းသိမ္းေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပဲနီေလးခ်က္ၿပီးသား တစ္ခြက္စာမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ၁၈ ဂရမ္ ပါဝင္ေနပါတယ္။
လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ အစာစားတိုင္း ပဲနီေလး ဒါမွမဟုတ္ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိးကို တစ္ပတ္မွာ ႏွစ္ႀကိမ္ေလာက္ ပါဝင္ေအာင္ ထည့္စားသူေတြဟာ တစ္လမွာ တစ္ႀကိမ္ေအာက္သာ စားသူေတြနဲ႔ ႏႈိင္းယွဥ္ပါက ရင္သားကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။
ပဲနီေလးဟာ ဗီတာမင္ဘီဓာတ္လည္း ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္းမေကာင္းတဲ့ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ ဟိုမိုစစ္စတင္း ပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဟိုမိုစစ္စတင္း ပမာဏမ်ားတာဟာ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ေၾကာင္းက်ဳိး ဆင္ျခင္ႏိုင္စြမ္း ေလ်ာ့နည္းတဲ့ အေျခအေန ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ျမင့္မားေစတာေၾကာင့္ ဟိုမိုစစ္စတင္းပမာဏ ေလ်ာ့နည္းေအာင္ ပဲနီေလးကို စားသင့္ပါတယ္။ ပဲနီေလးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ဟာ သင့္ကို အူလႈပ္ရွားမႈ ေကာင္းမြန္ၿပီး ဝမ္းမွန္ေအာင္ ထိန္းေပးထားႏိုင္ပါတယ္။
ၾကယ္စင္
Ref; RD
photo copy from google search
originally posted by Good Health
ပဲနီေလးဟာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္နဲ႔ ေပါင္းစပ္ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္တို႔ ေရာထားတဲ့ အျပစ္ကင္းစင္တဲ့ အစားအေသာက္ ျဖစ္ပါတယ္။ ပဲနီေလးက ျမန္ျမန္ က်က္လြယ္တာေၾကာင့္ ဟင္းခ်ဳိ၊ စြပ္ျပဳတ္နဲ႔ အသုပ္အျဖစ္ ျပဳလုပ္ စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။
ပဲနီေလးရဲ႕ က်န္းမာေရး အာနိသင္ကေတာ့ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပး ႏိုင္ပါတယ္။ ပဲနီေလး ခ်က္ၿပီးသား တစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ အမွ်င္ဓာတ္ ၁၆ ဂရမ္ ပါဝင္ပါတယ္။
ပဲနီေလးမွာ ပါဝင္တဲ့ ေပ်ာ္ဝင္အမွ်င္ဓာတ္ဟာ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ပဲနီေလးမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဗိုက္ျပည့္ေစကာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းသိမ္းေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပဲနီေလးခ်က္ၿပီးသား တစ္ခြက္စာမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ၁၈ ဂရမ္ ပါဝင္ေနပါတယ္။
လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ အစာစားတိုင္း ပဲနီေလး ဒါမွမဟုတ္ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိးကို တစ္ပတ္မွာ ႏွစ္ႀကိမ္ေလာက္ ပါဝင္ေအာင္ ထည့္စားသူေတြဟာ တစ္လမွာ တစ္ႀကိမ္ေအာက္သာ စားသူေတြနဲ႔ ႏႈိင္းယွဥ္ပါက ရင္သားကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။
ပဲနီေလးဟာ ဗီတာမင္ဘီဓာတ္လည္း ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးတြင္းမေကာင္းတဲ့ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ ဟိုမိုစစ္စတင္း ပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဟိုမိုစစ္စတင္း ပမာဏမ်ားတာဟာ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ေၾကာင္းက်ဳိး ဆင္ျခင္ႏိုင္စြမ္း ေလ်ာ့နည္းတဲ့ အေျခအေန ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ျမင့္မားေစတာေၾကာင့္ ဟိုမိုစစ္စတင္းပမာဏ ေလ်ာ့နည္းေအာင္ ပဲနီေလးကို စားသင့္ပါတယ္။ ပဲနီေလးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ဟာ သင့္ကို အူလႈပ္ရွားမႈ ေကာင္းမြန္ၿပီး ဝမ္းမွန္ေအာင္ ထိန္းေပးထားႏိုင္ပါတယ္။
ၾကယ္စင္
Ref; RD
photo copy from google search
originally posted by Good Health
No comments:
Post a Comment