by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)February 4, 2014 at 1:17am
နာနတ္သီးရဲ႕ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို တိတိက်က် သိနားလည္မႈ ရွိေစဖို႔အတြက္ ေရးသားလိုက္ရပါတယ္။
(၁) နာနတ္သီးမွာ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ ဘ႐ိုမီလိန္း (Bromelain) ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေဂါက္အဆစ္အမ်က္ေရာင္နာ၊ အဆစ္အမ်က္ေရာင္ ေရာဂါ၊ လည္ေခ်ာင္းနာတာနဲ႔ ႏွာေခါင္း ကလိုင္႐ိုး ေရာင္ရမ္းမႈတို႔ေၾကာင့္ ျဖစ္ရတဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၂) နာနတ္သီးမွာ ဗီတာမင္စီနဲ႔ မဂၢနိစ္တို႔ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။
(၃) နာနတ္သီးမွာ ဆာလဖာမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာမေၾကတဲ့ ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္။
(၄) နာနတ္သီးဟာ ႐ိုး႐ိုးခြဲစိတ္ကုသမႈ၊ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ အနာနဲ႔ ထိခိုက္ဒဏ္ရာ ရတာေတြနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ တစ္သွ်ဴးျပဳျပင္မႈတို႔ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၅) နာနတ္သီးဟာ ေသြးအားနည္းေရာဂါနဲ႔ ေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါေတြကို ကုသရာမွာ အစြမ္းထက္ပါတယ္။
(၆) နာနတ္သီးဟာ နမိုးနီးယား အဆုတ္ေရာင္တာနဲ႔ ေလႁပြန္ေရာင္တာေတြေၾကာင့္ နာမက်န္းျဖစ္ေနသူေတြမွာ ေလႁပြန္ ၾကည္လင္ေစပါတယ္။
(၇) ခြဲစိတ္ကုသမႈ ခံယူၿပီးခ်ိန္နဲ႔ အားကစားေၾကာင့္ ထိခိုက္ဒဏ္ရာ ရၿပီးခ်ိန္ေတြမွာ ျဖစ္တဲ့ နာက်င္ကိုက္ခဲမႈကို သက္သာေစပါတယ္။
(၈) နာနတ္သီးက အ႐ိုးေတြ က်န္းမာေနေအာင္ တည္ေဆာက္ရာမွာ ကူညီပါတယ္။
(၉) နာနတ္သီးက ခံတြင္းက်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစၿပီး သြားဖံုးေရာဂါနဲ႔ သြားဖံုးေရာင္ရမ္းမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၁၀) နာနတ္သီးမွာ ျပည့္ဝဆီ၊ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ ဆိုဒီယမ္ပါဝင္မႈ ေလ်ာ့နည္းပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ပါဝင္မႈ မ်ားပါတယ္။
(၁၁) နာနတ္သီးက ခႏၶာကိုယ္တြင္းက ဂလင္းေတြကို ဟန္ခ်က္ညီေစၿပီး လည္ပင္းႀကီးေရာဂါကို သက္သာေစပါတယ္။
(၁၂) လတ္ဆတ္တဲ့ နာနတ္သီးေဖ်ာ္ရည္က အူလမ္းေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္မွာ သန္ေကာင္ေတြကို ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။
ဇြန္
photo copy from google search
originally posted by Good Health
http://news.yatanarpon.com.mm/news/news-35508
နာနတ္သီးရဲ႕ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို တိတိက်က် သိနားလည္မႈ ရွိေစဖို႔အတြက္ ေရးသားလိုက္ရပါတယ္။
(၁) နာနတ္သီးမွာ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ ဘ႐ိုမီလိန္း (Bromelain) ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေဂါက္အဆစ္အမ်က္ေရာင္နာ၊ အဆစ္အမ်က္ေရာင္ ေရာဂါ၊ လည္ေခ်ာင္းနာတာနဲ႔ ႏွာေခါင္း ကလိုင္႐ိုး ေရာင္ရမ္းမႈတို႔ေၾကာင့္ ျဖစ္ရတဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၂) နာနတ္သီးမွာ ဗီတာမင္စီနဲ႔ မဂၢနိစ္တို႔ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။
(၃) နာနတ္သီးမွာ ဆာလဖာမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာမေၾကတဲ့ ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္။
(၄) နာနတ္သီးဟာ ႐ိုး႐ိုးခြဲစိတ္ကုသမႈ၊ ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ အနာနဲ႔ ထိခိုက္ဒဏ္ရာ ရတာေတြနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ တစ္သွ်ဴးျပဳျပင္မႈတို႔ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၅) နာနတ္သီးဟာ ေသြးအားနည္းေရာဂါနဲ႔ ေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါေတြကို ကုသရာမွာ အစြမ္းထက္ပါတယ္။
(၆) နာနတ္သီးဟာ နမိုးနီးယား အဆုတ္ေရာင္တာနဲ႔ ေလႁပြန္ေရာင္တာေတြေၾကာင့္ နာမက်န္းျဖစ္ေနသူေတြမွာ ေလႁပြန္ ၾကည္လင္ေစပါတယ္။
(၇) ခြဲစိတ္ကုသမႈ ခံယူၿပီးခ်ိန္နဲ႔ အားကစားေၾကာင့္ ထိခိုက္ဒဏ္ရာ ရၿပီးခ်ိန္ေတြမွာ ျဖစ္တဲ့ နာက်င္ကိုက္ခဲမႈကို သက္သာေစပါတယ္။
(၈) နာနတ္သီးက အ႐ိုးေတြ က်န္းမာေနေအာင္ တည္ေဆာက္ရာမွာ ကူညီပါတယ္။
(၉) နာနတ္သီးက ခံတြင္းက်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစၿပီး သြားဖံုးေရာဂါနဲ႔ သြားဖံုးေရာင္ရမ္းမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၁၀) နာနတ္သီးမွာ ျပည့္ဝဆီ၊ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ ဆိုဒီယမ္ပါဝင္မႈ ေလ်ာ့နည္းပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္ပါဝင္မႈ မ်ားပါတယ္။
(၁၁) နာနတ္သီးက ခႏၶာကိုယ္တြင္းက ဂလင္းေတြကို ဟန္ခ်က္ညီေစၿပီး လည္ပင္းႀကီးေရာဂါကို သက္သာေစပါတယ္။
(၁၂) လတ္ဆတ္တဲ့ နာနတ္သီးေဖ်ာ္ရည္က အူလမ္းေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္မွာ သန္ေကာင္ေတြကို ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။
ဇြန္
photo copy from google search
originally posted by Good Health
http://news.yatanarpon.com.mm/news/news-35508
No comments:
Post a Comment