by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)January 8, 2014 at 4:55am
(၁)ကယ္လ္စီယမ္ တစ္ေန႔လွ်င္ ႏုိ႔(၂)ခြက္ (၃)ခြက္ေသာက္ျခင္း၊ ကယ္လ္စီယမ္ ႂကြယ္၀ေသာအစားအစာမ်ားကို စားသံုးေပးျခင္းတုိ႔ ျပဳရပါမည္။ (ဥပမာ ငါးေသတၱာ၊ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ အ႐ိုးပါ စား၍ရေသာငါး၊ ႏို႔ႏွင့္ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္း ၊ ဘ႐ိုကိုလီပဲေတာင့္ရွည္မ်ိဳး) အသက္ (၅၁)ႏွစ္ႏွင့္အထက္ကို တစ္ေန႔လွ်င္ ကယ္လ္စီယမ္ပမာဏ (၁၂၀၀) mg စားသံုးေပးပါ။
(၂)သံဓာတ္ သံဓာတ္ႂကြယ္၀ေသာ အစားအစာမ်ားျဖစ္သည့္အနီေရာင္ အဆီနည္းေသာအသား၊ ဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ အေစ့အဆံမ်ား၊ ႏွံစားအစားအစာမ်ား၊ ၾကက္၊ဘဲတို႔ကို အသက္ရသူမ်ား တစ္ေန႔လွ်င္ (၈) mg စားရပါမည္။
(၃)ဖိုင္ဘာ အႏွံမ်ားျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားေသာေပါင္မုန္႔၊ ေကြ႕ကာအုတ္၊ ပါစ တာ၊ဆန္၊ လတ္ဆတ္ေသာအသီးမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို တစ္ေန႔လွ်င္ (၂၁)ဂရမ္ စားရမည္။
(၄)အသီးႏွင့္ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား အနည္းဆံုးတစ္ေန႔လွ်င္ အသီး တစ္ခြက္ခြဲ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ (၂)ခြက္စားပါ။
(၅) ေရ ေန႔စဥ္ေရအျပည့္ (၈) ခြက္ ေသာက္ရပါမည္။
(၆) ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္ အဆီမ်ားေသာအစာမ်ားကို ေရွာင္ပါ။ တစ္ေန႔စာ ပံုမွန္စားၿပီး နံနက္စာ သို႔မဟုတ္ ညေနစာလံုး၀ေရွာင္ၾကဥ္ျခင္း မျပဳရပါ။ မိမိအရပ္၊ အသက္ႏွင့္ကိုက္ညီေသာ ခႏၶာကိုယ္၀ိတ္ကို ထိန္းပါ။
(၇) အခ်ိဳႏွင့္အငန္ ေသြးတိုးေစေသာဆုိဒီယမ္ ပါသည့္အစားအစာမ်ား စားျခင္း၊ အငန္ကဲေသာအစာမ်ားစားျခင္း၊ က်ပ္တုိက္ထားေသာအစားအစာ မ်ား၊ အကင္မ်ားကဲ့သို႔ nitrate ျမင့္မားစြာ ပါ၀င္သည့္အစားအစာမ်ားစားျခင္းသည္ ကင္ဆာျဖစ္ေစသျဖင့္ ေရွာင္ရွားသင့္သည္။
(၈) အရက္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနႏွင့္ အရက္ေသာက္တတ္သည့္ အေလ့ရွိပါက တစ္ေန႔လွ်င္ အနည္းငယ္မွ်သာ ေသာက္ပါ။
(၉)အဆီတက္သည့္အစာမ်ား ယင္းတုိ႔သည္ ကိုလက္စထရာ တက္ေစၿပီးႏွလံုးေရာဂါျဖစ္လာေစ ႏုိင္သည္။ အဆီတက္ေစေသာအစာမ်ားမွာ မလိုင္ ႏႈတ္မထားေသာႏို႔၊ ေရခဲမုန္႔၊ ခ်ိစ္၊ အဆီမ်ားေသာအသားမ်ားျဖစ္သည္။ သို႔ျဖစ္၍ ေန႔စဥ္ မဟုတ္ဘဲ အခ်ိဳ႕ေန႔မ်ားတြင္ ကိုလက္စထေရာ (၃၀၀) mg ကိုသာစားပါ။
ေဒါန
photo copy from google search
credit to >>>Health Updates Journal No. 98
(၁)ကယ္လ္စီယမ္ တစ္ေန႔လွ်င္ ႏုိ႔(၂)ခြက္ (၃)ခြက္ေသာက္ျခင္း၊ ကယ္လ္စီယမ္ ႂကြယ္၀ေသာအစားအစာမ်ားကို စားသံုးေပးျခင္းတုိ႔ ျပဳရပါမည္။ (ဥပမာ ငါးေသတၱာ၊ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ အ႐ိုးပါ စား၍ရေသာငါး၊ ႏို႔ႏွင့္ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္း ၊ ဘ႐ိုကိုလီပဲေတာင့္ရွည္မ်ိဳး) အသက္ (၅၁)ႏွစ္ႏွင့္အထက္ကို တစ္ေန႔လွ်င္ ကယ္လ္စီယမ္ပမာဏ (၁၂၀၀) mg စားသံုးေပးပါ။
(၂)သံဓာတ္ သံဓာတ္ႂကြယ္၀ေသာ အစားအစာမ်ားျဖစ္သည့္အနီေရာင္ အဆီနည္းေသာအသား၊ ဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ အေစ့အဆံမ်ား၊ ႏွံစားအစားအစာမ်ား၊ ၾကက္၊ဘဲတို႔ကို အသက္ရသူမ်ား တစ္ေန႔လွ်င္ (၈) mg စားရပါမည္။
(၃)ဖိုင္ဘာ အႏွံမ်ားျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားေသာေပါင္မုန္႔၊ ေကြ႕ကာအုတ္၊ ပါစ တာ၊ဆန္၊ လတ္ဆတ္ေသာအသီးမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို တစ္ေန႔လွ်င္ (၂၁)ဂရမ္ စားရမည္။
(၄)အသီးႏွင့္ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား အနည္းဆံုးတစ္ေန႔လွ်င္ အသီး တစ္ခြက္ခြဲ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ (၂)ခြက္စားပါ။
(၅) ေရ ေန႔စဥ္ေရအျပည့္ (၈) ခြက္ ေသာက္ရပါမည္။
(၆) ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္ အဆီမ်ားေသာအစာမ်ားကို ေရွာင္ပါ။ တစ္ေန႔စာ ပံုမွန္စားၿပီး နံနက္စာ သို႔မဟုတ္ ညေနစာလံုး၀ေရွာင္ၾကဥ္ျခင္း မျပဳရပါ။ မိမိအရပ္၊ အသက္ႏွင့္ကိုက္ညီေသာ ခႏၶာကိုယ္၀ိတ္ကို ထိန္းပါ။
(၇) အခ်ိဳႏွင့္အငန္ ေသြးတိုးေစေသာဆုိဒီယမ္ ပါသည့္အစားအစာမ်ား စားျခင္း၊ အငန္ကဲေသာအစာမ်ားစားျခင္း၊ က်ပ္တုိက္ထားေသာအစားအစာ မ်ား၊ အကင္မ်ားကဲ့သို႔ nitrate ျမင့္မားစြာ ပါ၀င္သည့္အစားအစာမ်ားစားျခင္းသည္ ကင္ဆာျဖစ္ေစသျဖင့္ ေရွာင္ရွားသင့္သည္။
(၈) အရက္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနႏွင့္ အရက္ေသာက္တတ္သည့္ အေလ့ရွိပါက တစ္ေန႔လွ်င္ အနည္းငယ္မွ်သာ ေသာက္ပါ။
(၉)အဆီတက္သည့္အစာမ်ား ယင္းတုိ႔သည္ ကိုလက္စထရာ တက္ေစၿပီးႏွလံုးေရာဂါျဖစ္လာေစ ႏုိင္သည္။ အဆီတက္ေစေသာအစာမ်ားမွာ မလိုင္ ႏႈတ္မထားေသာႏို႔၊ ေရခဲမုန္႔၊ ခ်ိစ္၊ အဆီမ်ားေသာအသားမ်ားျဖစ္သည္။ သို႔ျဖစ္၍ ေန႔စဥ္ မဟုတ္ဘဲ အခ်ိဳ႕ေန႔မ်ားတြင္ ကိုလက္စထေရာ (၃၀၀) mg ကိုသာစားပါ။
ေဒါန
photo copy from google search
credit to >>>Health Updates Journal No. 98
No comments:
Post a Comment