by #ပိုပိုေဇာ္(သဘာဝအားအင္)January 11, 2014 at 3:20am
ၾကက္ဥ
မ်ားဟာ ထူးျခား ေသာ အာဟာရ ဓာတ္မ်ား ႏွင့္ သိပ္သည္း ျပည့္ဝလ်က္ရွိသည့္
စားစရာတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ဥထဲမွာ အသား ဓာတ္ ေကာင္းေကာင္း ပါဝင္တယ္။
ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္ရန္ လြယ္ကူ တယ္။
ၾကက္ဥအႏွစ္ (Yolk)
ထဲမွာ အဆီေတြ ပါဝင္ေနတာမွန္ပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ သင့္အေနနဲ႔
ၾကက္ဥအကာေတြကိုသာ စားရမယ္လို႔ အဓိပၸာယ္ဆိုလိုျခင္း မဟုတ္ပါ။
အဆီအမ်ိဳးအစားေတြ အားလံုး ပါဝင္သည့္နည္းတူ ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္ဥတစ္ဥလံုး၏
အသားဓာတ္ ၃ ပံု ၂ပံုလည္း ပါဝင္ေနတာ ျဖစ္ပါ တယ္။
ဒါ့အျပင္
ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲမွာ ပဲ ဗီတာမင္မ်ား၊ သတၲဳဓာတ္မ်ားႏွင့္ Antioxidants မ်ား
ပါဝင္ေန တာျဖစ္ပါတယ္။ ကယ္လ္စီယမ္၊ သံဓာတ္၊ သြပ္ဓာတ္၊ ေဖာလိတ္၊ ဗီတာမင္ A၊
ဗီတာမင္ E တို႔ ပါဝင္ ပါတယ္။ ၾကက္ဥအကာထဲမွာေတာ့ ဗီတာမင္ B
ပမာဏအနည္းငယ္မွ်သာ ပါဝင္ၿပီး ပိုတက္စီယမ္၊ ၾကက္ဥ တစ္ဥလံုးမွာပါဝင္တဲ့ အသား
ဓာတ္၏ ၃ ပံု ၁ ပံုသာ ပါဝင္ပါတယ္။
ဒါ့ေၾကာင့္
ၾကက္ဥစားမယ္ဆိုရင္အႏွစ္ေရာအကာပါ တစ္ဥလံုးကိုပဲစားလိုက္ပါ။ ေကာင္းျခင္း
အျဖာျဖာေတြအားလံုး တစ္ခါတည္းနဲ႔ ရရွိသြားပါလိမ့္မယ္။
ေမာင္
Ref : R.D March 2012
photo copy from google search
credit to >>Health Digest
No comments:
Post a Comment